7 mei 2017 – Thomas-viering in de Waalse Kerk

Het Thomas evangelie bestaat uit losse spreuken, aan Jezus zelf toegeschreven. Het kleine boekje was in de vroege kerk erg populair en had lange tijd veel gezag. Zelfs Augustinus was er mee vertrouwd. Bij een vondst in Egypte (1945) is het Thomas evangelie, na 1500 jaar in volledige vorm teruggevonden. Volgens veel geleerden moet de vroege kerkgeschiedenis worden herschreven.

De viering op 7 mei is met een groep voorbereid vanuit de inspirerende bijeenkomsten rond dit oeroude teruggevonden evangelie: Marianne Koppenaal, Margot Mekkes en Nicole Buysert. We spraken over de traditie van de Gnostiek (kennis van het hart) en wat dit met ons eigen leven en geloof te maken heeft. Er wordt verband gelegd met het Johannes evangelie: Ik ben het licht der wereld …

In deze meditatieve viering is er ruimte voor open voorbeden. Op het kaartje in de liturgie kun je een voorbede/intentie opschrijven tijdens de dienst. De briefjes worden opgehaald en verwerkt in de voorbeden. Je kunt ook aan het begin van de gebeden, tijdens de viering, een waxinelichtje aansteken. Het wijst zich vanzelf.

Welkom ook als je voor een eerste keer wilt komen