Drie thema-avonden over vergeving

Vergeef-ons-onze-schulden

Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was, Johannes Wierix, naar Maarten van Heemskerck, 1569 – 1573, Rijksmuseum, Amsterdam

Informatie    en    opgave:    Monique    Toonen,    tel.    06-14313479    e-mail: myt@xs4all.nl

Tijdens de eerste avond gaan we met elkaar in dialoog over het onderwerp vergeving. Met elkaar bespreken we onze ervaringen met vergeving en wat vergeving voor ons betekent.

De tweede avond is een kennismaking met ‘The Work’ van Byron Katie. Andere mensen doen dingen die we niet fijn vinden. We kunnen dan gedachten en gevoelens krijgen die onaangenaam zijn. Op deze avond gaan we aan de slag met situaties uit ons eigen leven en onderzoeken we met de vragen van ‘The Work’ of we de situatie anders kunnen zien.

De laatste avond staat in het teken van geweldloze communicatie. Mensen die dingen doen die we onprettig vinden , vinden we niet leuk en aardig: we hebben een oordeel over hen. Geweldloze communicatie kan verhelderen wat er leeft in jou en wat er leeft in de ander, waardoor je jouw oordeel kunt los laten. Tijdens deze avond kijken we met ‘geweldloze communicatie ’- ogen naar onze oordelen.

Er is plaats voor 12 deelnemers per avond. Elke avond is los te bezoeken. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 7,50 per avond.

Plaats en tijd: Consistorie Waalse Kerk, 20.00 – 22.00 uur.  Data: 16 januari, 13 februari en 13 maart.