Over Tina Geels

ds Geels [503343]Vanaf 1 november 2015 ben ik als predikant verbonden aan de gemeente Vrijzinnig Delft.

Naast persoonlijke aandacht en begeleiding van wie mij vraagt een eind(je) met hen mee te lopen in hun levensverhaal, vind ik de betrokkenheid van Vrijzinnig Delft op de actuele vragen in de samenleving belangrijk door o.a. verbinding aan te gaan met het Platform voor Levensbeschouwing en Religie in Delft.
Samenwerking met andere kerken spreekt hierbij voor mij vanzelf.

De Vrijzinnigheid, als mentaliteit en als traditie word voor mij spannend waar we ons laten aanspreken en inspireren door buren die we (nog) niet zo goed kennen met een open blik naar wetenschap en cultuur.
Mijn nieuwsgierigheid naar hoe zij hun levensovertuiging zoals b.v. binnen Boeddhisme en Islam ervaren, daagt mij uit tot voortdurende bezinning op de actualiteit van ons eigen verhaal met als basis de Joodse en Christelijke traditie.
In mijn eigen vorming als predikant en theoloog, speelde de vrijzinnigheid ook buiten Nederland een grote rol, de Hongaren in Roemenië en de Liberals in Amerika.

Rechts: uit Hongarije, Andras Bárdocz – Tódor Links: Nadeem uit Pakistan

Ik denk ook aan het internationale partnercontact dat ik mee hielp opbouwen toen ik van 1990- 2010 samen met mijn echtgenoot ds. Florus Kruyne, predikant was bij de Remonstrantse gemeente in Utrecht, de Geertekerk. Zo hadden we in de dienst in de Delftse Waalse Kerk van 2 oktober 2016 twee buitenlandse theologiestudenten te gast, die deelnamen aan de viering.

Wij wonen, nu de kinderen Thomas en Jeroen klaar zijn met hun studie, in Bunnik. De rust van deze luxe buitenwijk van Utrecht doet ons goed.

Wilt u contact met Tina kijk dan op de pagina over pastoraat

Wilt u meer weten over Tina, kijk dan op haar website www.lifecoaching-inbetween.nl