Van Sophia tot Maria

Icon of Divine Wisdom София Премудрость Божия) from St George Church in Vologda (16th century). bron: en.wikipedia.org

Van Sophia tot Maria
Ook de God van de Joden en Christenen heeft een vrouwelijke kant. Haar naam is Sophia. Gods wederhelft met haar kosmische kennis raakt echter zoek in de westerse cultuur en christelijke godsdienst; zij verdwijnt uit beeld. Haar invloed blijft aanwezig in mythen en symbolen.
In deze serie over Sophia bouwen we haar tempel weer op en ontdekken we hoe ze zich manifesteerde onder andere in Egypte en in het gnostische christendom. Daarnaast kijken we of Sophia in ons eigen leven een rol kan spelen.

Uitgangspunt voor gesprek is het boek van dr. Annine van der Meer, Van Sophia tot Maria, de wedergeboorte van de verborgen moeder in de 21ste eeuw.

Annine is godsdiensthistoricus en theoloog. Ze is oprichter, voorzitter en docent van de academie PanSophia, het kenniscentrum dat zich richt op het herontdekken van de vrouwelijke god en de bijdrage van vrouwen in oude en eigentijdse culturen.
Zie ook: www.AcademiePanSophia.nl

Leiding: Anja Schaafsma adviseur in het onderwijs, is al jaren geboeid door esoterie en gnostiek, lid van Vrijzinnig Delft.
Plaats en tijd: Pimpernelleke, Molenstraat 22, 14.00-16.00
(aanbellen bij nr. 24)
Data: dondermiddag 20 september, 4 en 18 oktober.
Informatie: schaafanja@gmail.com
Opgeven: voor 15 september.
Kosten: €22, 50 voor 3 x (niet voor leden en vrienden VD)