Retraite in het Klooster van Berne

We nodigen je graag uit om met ons mee te gaan naar het klooster van Berne, waar we te gast zijn bij de broeders Norbertijnen.

We zullen daar deelnemen aan de getijden. Al eeuwen leunt het leven van de kloosterlingen daarop. In deze klassieke omgeving zullen we stilstaan bij de vragen van onze tijd. Lukt het om hier vooruit te kijken? Valt te ontdekken in welke richting geloof en spiritualiteit zich ontwikkelen? In welk gelaat zal de Geest tonen in de toekomst?

Kom met ons drie dagen bezinnen, leren en natuurlijk genieten van de rust en de natuur.

~ Anja Schaafsma ~ Jac Veugelaers ~ Martijn Junte ~

Een tijd van crisis blijkt vaak een tijd van overgang.
Dat roept de vraag op waar de vele complexe crisis van onze tijd ons brengen zal? Lang dacht men: bij een wereld zonder religie, maar dat bleek anders. Religie, geloof en spiritualiteit veranderen van karakter. Maar hoe? Hoe ziet een religie eruit die ons voorbereidt op een creatieve en hoopvolle omgang met de grote veranderingen waar we voor staan? Zullen we het materialistische wereldbeeld achter ons laten? Wordt ons de hand gereikt uit een andere wereld, achter de zichtbare?
Sommigen spreken van ontluikend bewustzijn en een nieuwe religiositeit met eigen poëtische, symbolische en mythische taal?
Het woord ‘’ontluikend‘’ klinkt uitnodigend en stemt verwachtingsvol. Tijdens de retraite willen we in deze stemming bijeen zijn. We organiseren het programma rond de getijdengebeden en maaltijden van het klooster. Er is dus ook volop gelegenheid om te delen in de leefwijze van de Norbertijnen en te genieten van de bijzondere omgeving.

~ dubbel etmaal: van 14:00 tot 14:00 ~
~ verblijf op basis van vol pension ~ 1p kamer met eigen douche en toilet ~
~ kosten: 130 euro ~
~ aanmelden bij Jac Veugelaers ~ j.veugelaers@gmail.com ~
~ opgave voor 20 augustus ~
~ aangepaste dieetwensen mogelijk, mits tijdig doorgegeven ~

Flyer Berne