DIALOOG SPEL

Tot max. 8 personen gaan we regelmatig veilig het gesprek aan over ‘contrastervaringen’. Dat zijn ervaringen die je leven op zijn kop hebben gezet: een verhuizing, een hevige verliefdheid, de dood van een naaste, de geboorte van een kind, ziekte. Wat is de betekenis van dit soort ervaring voor ons (geloof)leven? Wat kun je leren van anderen en hun contrastervaringen? We houden je op de hoogte wanneer we weer met elkaar ‘in dialoog’ gaan! Zodra nieuwe bekend zijn, vind je deze terug in de agenda.

kwetsbaarheid van ons klimaat

De ontwrichting van ons klimaat gaat door. Om verdere onherstelbare gevolgen te voorkomen moeten we veranderingen in onze levenswijze en onze economie doorvoeren. Hoe sta jij in de klimaatcrisis? Hoe praat je erover met je vrienden of je collega’s? Wat kun je zelf doen? Deze en andere vragen komen aan bod in een serie bijeenkomsten onder begeleiding van coach Rinske Wessels (van Klimaatgesprekken.nl). Zodra data en info bekend zijn, vind je deze terug in de agenda.

muziekmeditatie

Een muziekmeditatie wordt gedragen door stilte en muziek (klassiek gitaar), die tijdens de meditatie ontstaat. Voor iedereen die verlangt naar: “er mogen zijn met alles wat er is”, als voeding voor de ziel. Er zijn stoelen. Wil je liever zitten op een meditatiekussentje of liggen, neem dan een eigen kussentje of matje mee. De meditatie duurt ongeveer 45 minuten, en na afloop is er thee. Zodra data en info bekend zijn, vind je deze terug in de agenda.

Woorden die passen bij Vrijzinnig Delft, zo veelkleurig als zij is…

Afscheidsbundel Tina Geels

in 2020 nam Tina Geels afscheid als predikant van onze gemeente in de Nieuwe Kerk. Ter gelegenheid van haar afscheid werd een bundel samengesteld.

“Mijn overwegingen zochten een weg naar jouw hart. Met elkaar zijn we nieuwe wegen ingeslagen. Steeds was daar de uitdaging van vasthouden en loslaten, wat neem je mee en wat laat je achter? Dat allemaal klinkt mee in de meditaties die u in deze afscheidsbundel aan zult treffen. Iets van de tijdsgeest, van alles wat alweer voorbij is gegaan. Iets van onze vragen, angst en hoop. Iets van … wat er verder in de lucht en boven de markt hangt. Iets van dat onzegbare, dat Ene wat met ons mee gaat als we zoeken naar houvast in een turbulente tijd.”. 

Je hoeft geen pelgrim pad te lopen om de weldaad van het geloven te ervaren.

Mindful door de natuur wandelen

Je hoeft geen pelgrim pad te lopen om de weldaad van het geloven te voet te ervaren. Wie ongeveer 8 kilometer kan lopen. En voor wie wil genieten van het samen buiten zijn, is van harte welkom om mee te lopen. Neem een broodje mee en vergeet de regenkleding niet. Iedere wandeling is anders, maar heeft telkens ongeveer de volgende opzet. De start is om 10.00 uur met een kopje koffie en een meditatief moment. Hierna start de wandeling tot ca. 13.30 uur, waarna we met elkaar afsluiten. Interesse? Laat het ons weten, stuur een mail naar: martijnjunte@xs4all.nl. Zodra nieuwe data bekend zijn, vind je deze terug in de agenda.

fascinerend boek over de zoektocht naar stilte om te ervaren wat dat met je doet.

Leestip: “Stilte als antwoord”

Bij de schrijfster Sara Maitland kwam de stilte onverwacht haar leven binnen. Ze geeft zelf aan dat ze altijd geluid, drukte en debat had ervaren in haar leven. In haar ouderlijk huis, in een gezin met opgroeiende kinderen, in een huwelijk met een priester: het was nooit stil. Tot dat van de ene op de andere dag veranderde. In het boek Stilte als antwoord gaat ze op onderzoek naar de stilte. Ze trekt zich terug en zoekt de stilte op om te ervaren wat dat met haar doet. Maar ze vergelijkt ook haar eigen ervaring met die van anderen: van monniken tot avonturiers. Het resultaat van haar onderzoek is dit fascinerende boek. Het leest vlot weg. Het is inspirerend en eerlijk. In de leeskring bespraken we onze ervaringen. Sara Maitland’s ´Stilte als Antwoord’ is een regelrechte aanrader!

SAMENWERKING & ZINGEVING

Begin met samen genieten 
en ontmoet zo de ander in Delft

Vrijzinnig Delft werkt samen met o.a. het Stadsklooster Delft, een niet gebonden netwerkgemeenschap voor spirituele verdieping en engagement in de samenleving. Dit netwerk is ontstaan vanuit de kleine kerken aan de Oude Delft, de Grachtengordelkerken. Het Stadsklooster Delft brengt per kwartaal een eigen programma uit. Voor een volledig overzicht van dit programma kun je bekijken op de website van het stadsklooster.