Bestemming Collecte Maart 2023

In de maand maart collecteren we voor kerk-in-actie t.b.v. Oekraïne.

De bevolking van Oekraïne heeft een rampzalig jaar achter de rug. En het einde is nog lang niet in zicht. Het is daar nu winter en ijskoud. Elektriciteit en dus ook verwarming vallen om de haverklap uit door de bombardementen van Rusland. Op veel plekken is er gebrek aan water en voedsel. Wegen worden kapot gemaakt waardoor het geven van noodhulp moeilijk is. Mensen worden steeds wanhopiger, sommigen vragen zich af hoe lang ze hun kinderen nog te eten kunnen geven. Maar de Oekraïners zijn niet van plan op te geven, en daarin kunnen wij hen steunen.

De opbrengst wordt besteed aan o.a. noodopvang, financiering van generatoren en ‘mobiele woonkamers’ waar mensen terecht kunnen voor een kop thee of koffie en even kunnen opwarmen.

Zondag 12 maart 2023 geeft de heer Verbaan (relatiebeheerder Oekraine bij Kerk-in-Actie) na afloop van de kerkdienst een toelichting op het collectedoel van deze maand (Oekraine).

In zijn presentatie gaat hij in op de betrokkenheid, de inzet en financiering/steunverlening in Oekraine door Kerk-in-Actie. Locatie: Lutherse Kerk, Noordeinde 4, tijdstip na de dienst (ca. 10.30 uur)