Bestemming Collecte November

In de maand november wordt ook dit jaar weer gecollecteerd voor de Stichting Speelgoedbank Delft.

De Stichting Speelgoedbank Delft heeft als doelstelling om goed speelgoed bereikbaar te maken voor alle kinderen.

Speelgoed is een belangrijk hulpmiddel bij de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn actief bezig en kunnen zich ermee ontspannen en leren zo spelenderwijs. Voor gezinnen die onder de armoedegrens leven is het vaak te duur om voor hun kinderen goed speelgoed te kopen. De Speelgoedbank wil ze daarbij helpen en zorgt voor nieuw en gebruikt speelgoed. Daarvoor wordt gebruikt speelgoed (in goede staat) ingezameld, zodat het weer kan worden uitgegeven aan kinderen die het graag een tweede leven geven. Door inzamelacties en uit donaties wordt hun winkel gevuld met o.a. Duplo, diverse Lego’s, Playmobile, fietsjes, poppen(wagens), puzzels, boekjes, tekenspulletjes, etc.

Via de Voedselbank worden momenteel ca. 450 kinderen tussen 0 – 12 jaar uitgenodigd om speelgoed te komen uitzoeken bij de Speelgoedbank. Afhankelijk van beschikbaarheid van speelgoed mogen ze samen met hun ouder(s) een groot stuk speelgoed, een klein stuk speelgoed, een spelletje, een puzzel, een boek en een aardigheidje uitzoeken en gratis mee naar huis nemen. Deze kinderen worden 4 keer per jaar uitgenodigd om extra speelgoed uit te komen zoeken.

Giften worden besteed aan het opknappen van gebruikt speelgoed, zoals batterijen en de aanschaf van nieuw (educatief) speelgoed voor kinderen van 6 tot 12 jaar (bijv. Lego en Kapla). Aanbod van dit speelgoed is vrijwel nihil en is de uitgifte van dit speelgoed is sterk afhankelijk van donaties en financiële giften.

Er wordt gecollecteerd, maar er is ook gelegenheid om (gebruikt) speelgoed te doneren. Neem hiervoor contact op met de diaconie (diaconie@vrijzinnigdelft.nl).