Collectes voor organisaties in Nederland


Stichting Exodus

Deze stichting heeft door het hele land opvanghuizen voor ex-gedetineerden. Binnen deze opvang wordt hen geleerd weer richting te geven aan hun leven, zodat ze niet terugvallen in hun oude gewoonten en dat is erg belangrijk.


Het Vakantiebureau

De diaconale vakanties van “Het Vakantiebureau” zijn voor velen een begrip. Jaarlijks organiseert het bureau zo’n 60 vakantieweken voor 2500 mensen die niet meer zo makkelijk alleen op vakantie gaan. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die enige zorg of begeleiding nodig hebben. Tijdens deze vakanties staan ieder jaar ruim 1400 ervaren en enthousiaste vrijwilligers dag en nacht klaar om de vakantiegasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor.


Voorleesexpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen, die moeite hebben met taal, extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Ze ontmoeten elkaar thuis, zien elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders gaan ze lekker aan de slag met taal en (voor)lezen.