Collectedoel november 2022

 

In de maand november wordt gecollecteerd voor de Stichting Speelgoedbank Delft. De Stichting Speelgoedbank Delft heeft als doelstelling om goed speelgoed bereikbaar te maken voor alle kinderen.

Speelgoed is een belangrijk hulpmiddel bij de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn actief bezig en kunnen zich ermee ontspannen en leren zo spelenderwijs. Voor gezinnen die onder de armoedegrens leven is het vaak te duur om voor hun kinderen goed speelgoed te kopen. De Speelgoedbank wil ze daarbij helpen en zorgt voor nieuw en gebruikt speelgoed. Daarvoor wordt goed gebruikt speelgoed ingezameld, zodat het weer kan worden uitgegeven aan kinderen die het graag een tweede leven geven.

Via de Voedselbank krijgen kinderen t/m 12 jaar rond hun verjaardag een speelgoedbon om speelgoed te komen uitzoeken bij de Speelgoedbank. Afhankelijk van beschikbaarheid van speelgoed mogen ze samen met hun ouder(s) een groot stuk speelgoed en een klein stuk speelgoed uitzoeken en altijd een boekje uit de bibliotheek.

Afhankelijk van ontvangen giften wil de Speelgoedbank de kinderen vaker per jaar uitnodigen om extra speelgoed uit te komen zoeken. Giften worden besteed aan het opknappen van gebruikt speelgoed (zoals voorzien van nieuwe batterijen) en de aanschaf van nieuw (educatief) speelgoed.

Er wordt gecollecteerd, maar er is ook gelegenheid om (gebruikt) speelgoed te doneren. In november kan gebruikt speelgoed worden meegebracht naar de kerkdiensten of het speelgoed kan worden opgehaald. Neem hiervoor contact op met de diaconie.